Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs hakkında açıklamalarda bulunarak özellikle son birkaç ay içerisinde vaka sayılarının arttığını dile getirerek kişisel tedbirlerin alınması gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu.

Emeklilik Hakkınızı Almanın Yolu: Farklı Sigorta Kollarında Çalışanlar Dikkat! Emeklilik Hakkınızı Almanın Yolu: Farklı Sigorta Kollarında Çalışanlar Dikkat!

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan bu açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığından ise herhangi bir açıklama yapılmaması dikkatlerden kaçmaz iken alınan bilgiler neticesinde Türkiye'de de vaka sayılarının artması vatandaşları her ne kadar tedirgin etse de genellikle kişisel tedbirlere dikkat çekildi.

Ayrıca vaka sayılarının genellikle Amerika ve İngiltere gibi büyük ülkelerde artmasının ardından tekrardan tedbirlerin gelip gelmeyeceği tartışma söz konusu olurken ne Amerika Sağlık Bakanlığı ne de İngiltere Sağlık Bakanlığı tedbirlere yönelik herhangi bir açıklamada bulunmadı. Fakat kimi vatandaşlar ise kişisel tedbirler dışında özellikle maske tedbirinin tekrardan sirayet etmesi gerektiğini söylese de birçok vatandaş ise bu sene tedbirlerin tekrardan gelmemesi gerektiği yönünde sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu. Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamanın ardından gözler şimdi ise Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrildi.

 

Editör: Fikret İMAMOĞLU