Otomobil Sektöründe En Çok Tercih Edilen Araba Belli Oldu! Hangi Araba Rağbet Görüyor? Otomobil Sektöründe En Çok Tercih Edilen Araba Belli Oldu! Hangi Araba Rağbet Görüyor?
Otomobil sektöründe olay olan çip krizi ile birlikte araba fiyatları da bir hayli yükseldi. Artan enflasyonun ardından Amerika ve Çin arasında yaşanan gerilim ile birlikte çip krizinin araba fiyatlarına etki etmesi de gündeme geldi. Fakat alınan bilgiler neticesinde çip krizinin çözülmesi ile birlikte otomobil fiyatlarının da normal seviyede ilerleyeceğine dair açıklamalar da peş peşe geldi. Türkiye dışında Amerika gibi büyük ülkeler çip krizi ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek ilerleyen dönemlerde bu krizi çözeceklerine dair açıklamalarda bulundu.

Otomobil Sektöründe Olay Adım 

Bu zamana kadar kendi yerli İHA ve sihasını üreten Türkiye'nin şimdi ise yerli çift üreteceğine dair iddialar gündeme geldi. Alınan bilgiler neticesinde çip krizinin çözülmesi ile birlikte araba fiyatlarının da normal seviyeye geleceğini söyleyen uzmanlar özellikle Amerika ve Çin arasında yaşanan gerilimin tırmanması ile birlikte bu krizin daha da üst safhalara taşınacağını dile getirdi. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Savaş da otomobil sektöründe fiyat artışını bir hayli etkilese de alınan bilgiler neticesinde çip krizine yakın zamanda bir çözüm geleceği de söyleniyor.
Editör: TE Bilisim