Çocuklu ailelerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla devlet tarafından sağlanan çocuk para desteği, 2023 yılı itibarıyla artış gösterdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmak için çocuklu ailelere para ödemesi yapmaya devam edilecektir. Bu destek ödemelerinde asgari ücret zammı sonrasında artış yaşanmıştır.

Destek Tutarı Ne Kadar? Bakanlık, önceliği aile yanında desteklenmesi ilkesine verdiği için ihtiyaç sahibi ailelere destek veriyor. Bu nedenle, çocuk para desteği ödemeleri 58.236 TL'ye kadar verilmektedir. Koruyucu ailelere verilen aylık tutar 4.853 TL olduğundan, bu tutar her ay verilecek ve bir yıl sonunda ailenin eline geçecek toplam tutar 58.236 TL olacaktır.

PTT Kredisi ile Kefilsiz ve Şartsız Kredi Almanın Yolu: Başvuru ve Şartlar PTT Kredisi ile Kefilsiz ve Şartsız Kredi Almanın Yolu: Başvuru ve Şartlar

Başvuru Nasıl Yapılır? Devlet tarafından sağlanan destek ödemelerinden faydalanmak için başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru, e-devlet üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilir. Başvuru yapıldıktan sonra, başvuru sonucu e-devlet üzerinden sorgulanabilir ve vakıf tarafından detaylı bilgilendirme yapılacaktır.

Sonuç Olarak Çocuk para desteği, çocuklu ailelerin masraflarından ötürü yaşadıkları sıkıntıları azaltmak amacıyla devlet tarafından verilmektedir. 2023 yılı itibarıyla, bu destek ödemelerinde artış yaşandı ve başvuru yaparak destek ödemelerinden faydalanabilirsiniz. E-devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yaparak destek alabilirsiniz.

Editör: Fikret İMAMOĞLU