Nisan Ayında Üniversiteler Yüz Yüze Eğitime Geçiyor: YÖK Başkanı Erol Özvar Açıkladı! Nisan Ayında Üniversiteler Yüz Yüze Eğitime Geçiyor: YÖK Başkanı Erol Özvar Açıkladı!

Ev sahiplerine eftiş yapılacağına dair açıklamalar yapılırken bunun ile birlikte geçtiğiniz günlerde kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kiracıları ve ev sahibine yönelik bilgi paylaştı. En son enflasyon oranı ile birlikte birçok gıda ürününe zam yapılmasının ardından ev sahipleri de harekete geçerek kiracılara zam yaptı. Bu durum karşısında kiracılar ise ev sahipleri tarafından yapılan kira bedelinin neredeyse ödedikleri kiranın 3 katı olduğunu belirtti. Bu açıklamaların ardından ev sahiplerine yönelik yeni bir yönetmelik gündeme gelerek artık kira oranına yasal bir sınır da getirildi.

Ev sahiplerine yasal sınır..

Fırsatçılık yapan ev sahiplerine yasal sınır gündeme gelirken bunun ile birlikte artık yüzde 25 oranının üzerinde kira arttırımı ise yasal dışı olarak kabul edildi. Bunun ile birlikte kimi kiracılar ise şikayetlerini tekrar dile getirdikten sonra alınan bilgiler neticesinde ev sahiplerine teftiş yapılacağına yönelik açıklamalarda peş peşe geldi. Teftiş esnasında Eğer yasal sınırın üstünde kira artışı meydana geldi ise bu durum ev sahibinin lehine bir dava ile sonuçlanacak.

 

Editör: Fikret İMAMOĞLU