Finansal piyasalarda son zamanlarda meydana gelen dalgalanmalar, yatırımcıların ilgisini daha çok altın, dolar, euro ve gümüş gibi emtialara yönlendirmiştir. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son açıklamalarında gram altın, dolar, euro ve gümüş piyasaları hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Maraş'ta Mart Ayının İlk Haftasında Büyük Bir Deprem Olabileceği Uyarısı Maraş'ta Mart Ayının İlk Haftasında Büyük Bir Deprem Olabileceği Uyarısı

Gram Altın İçin "Bir Şans Daha" Uyarısı

İslam Memiş, öncelikle piyasaların takip edeceği verileri açıkladı. Ödemeler dengesi, perakende satışlar, konut satışları, konut fiyatları ve bütçe rakamları yurt içi veriler arasında öne çıkarken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın "Piyasa Katılımcıları Anketi" ve Fitch'in Türkiye için kredi notu değerlendirmesi de haftanın son günü takip edilecek gündem maddeleri arasında yer alıyor.

altın

Yurt dışı piyasalarda ise ABD enflasyon rakamları ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı öne çıkıyor. İslam Memiş, altın, gümüş, EUR/USD paritesi yukarı, dolar endeksi (dxy) aşağı yönlü seyrin devam edeceğini belirtti. Geçen hafta ABD Tarım Dışı İstihdam (TDİ) verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi, ABD'de iki bankanın batması emtia fiyatlarını destekledi.

İslam Memiş, yatırımcılara gram altın piyasasına yönelik "bir şans daha" uyarısı yaptı. Gram altın fiyatlarında son zamanlarda yaşanan düşüşe rağmen, Memiş, piyasanın hala yükseliş potansiyeli taşıdığını belirtti. Gram altın fiyatlarındaki son düşüşler, yatırımcıların piyasaya çekilmesine neden oldu. Ancak, İslam Memiş, yatırımcılara daha önceki öngörülerinde de belirttiği gibi, gram altının son dönemlerde gösterdiği performansın yüksekliği göz önünde bulundurulduğunda, piyasanın hala yukarı yönlü bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

altınnnn

İSLAM MEMİŞ GRAM ALTIN İÇİN TARİH VEREREK 'SOLUKSUZ YÜKSELİŞ' ÖNGÖRÜSÜNDE BULUNDU

İslam Memiş, gram altın için "soluksuz yükseliş" öngörüsünde bulunarak tarih verdi. Gümüşün çok ucuz kalmaya devam ettiğini belirten Memiş, 23 dolar seviyesini kırdıktan sonra önünün açık olduğunu söyledi. Ons altın ve gram altın için geçen hafta yaşanan yükselişe üzülmemek gerektiğini ifade eden Memiş, bir kez daha alım fırsatı vereceğini öngördü. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını daha önce belirttiğini hatırlatan Memiş, yıl sonu alım fırsatından sonra Haziran sonrası soluksuz bir yükseliş beklediğini vurguladı. Ons altının bin 880 dolar direncinden sonra tekrar bin 830 dolar seviyesine gerileyebileceğine dikkat çeken Memiş, salı gününden itibaren kâr satışları görebileceğini ve gram altının da ons tarafından olumsuz etkilenebileceğini söyledi. Son fırsatın gelebileceğini belirten Memiş, alamadım diye üzülmemek gerektiğini ifade etti.

Editör: Doğuş BİÇER