Aile Destek Programı  Ne Zaman Yatacak? Ne Kadar Olacak?

Aile Destek Ödemeleri ile aynı hane de bulunan kişi başına düşecek olan aile destek programı aylık gelir aralığına kıyas ile işlem yapılmaktadır. Tutarlar şu şekilde olacaktır;

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL olarak hesaplandı.

450 TL üzeri - 911,10 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

Nisan Ayında Üniversiteler Yüz Yüze Eğitime Geçiyor: YÖK Başkanı Erol Özvar Açıkladı! Nisan Ayında Üniversiteler Yüz Yüze Eğitime Geçiyor: YÖK Başkanı Erol Özvar Açıkladı!

911,15 TL üzeri - 1372,35 TL ve altı olanlar: 950 TL olarak hesaplandı.

1372,30 TL üzeri - 1833,40 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

ARALIK AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ AYIN HANGİ GÜNÜNDE YATACAK?

2022 Aralık ayı Aile Destek ödemesine dair henüz net resmi bir açıklama gelmedi. Fakat geçmiş olduğumuz ayda ödemeler 8 Kasım tarihinde gerçekleşmişti. Bu sebepten ötürü Aile Destek ödemelerinin Aralık ayının 2 haftasında gerçekleştirilecek olduğu tahmin edilmekte.

YAŞILIK MAAŞI MİRAS KALMAKTA MI?

Emekli aylığı kişiye yani vatandaşa özel olduğundan ötürü hak ölüm ile son bulmakta. Bundan ötürü de ölmüş olan emekli aylığı miras kalmamakta.

YAŞLILIK MAAŞI EŞE DÜŞÜYOR MU?

Yaşlılık maaşı almakta olan kişiler öncesinde ailesiyle beraber değerneldirilmekteydi. Yeni kanun ile beraber artık kişiler çocuklarıyla birlikte değil de artık sadece kendisi  ve eşiyle beraber değerlendirme yapılacak. Yaşlılık maaşını almakta olan kişilerin ölümüyle beraber, maaş ölüm tarihinin ertesi gününde son bulacaktır.

EVDE BAKIM MAAŞI ALAN BİRİ ÇALIŞABİLMEKTE Mİ?

Evde bakım maaşını alan kişi çalışır mı sorusunda yanıt şu olur; Örnek verecek olursak yaşlı anne veya babanıza evinizde bakıyor iseniz, onların bakımını siz üstlenmekteyseniz kendinizi bakıcı olarak gösterip devletten evde bakım maaşı alma imkanına sahipsiniz. Devletten böyle para alan kişiler, sigortalı olarak çalışmayı sürdürebilirler.

EVDE BAKIM MAAŞI ALAN KİŞİLERE ELEKTRİK İNDİRİMİ UYGULANIYOR MU?

Bunun öncesinde evde bakım yardımı almakta olan kişiler bu elektrik desteğinden yararlanma gibi bir lüksü yoktu. Ancak evde bakım yardımı almakta olan engelliler de bu elektrik desteğinden faydalanabilmekteler. Hastalar için verilecek olan elektrik tüketim ödeneğine ek aylık 150 kilovatsaatin karşılığı olarak bu tutardan destek alınabilmekte.

Editör: Fikret İMAMOĞLU