Aile ve Sosyla Hizmetler Bakanlığı 850 ile 1250 TL aralığında sosyal yardım yapmakta. Aralık Ayının gelmesi ile beraber söz konusu olan ödemelerin bu ay içerisinde yapılacak olduğu biliniyor. Aile Destek Programı desteğinden yararlanacak olan vatandaşlar konu hakkında pek çok detayı büyük bir ilgiyle takip ediyor.

Aralık ayı içerisinde aile destek ödemesinin yatıralacak olması gündemde baş sırayı alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay düzenli olarak dar gelire sahip ailelere 850 ila 1250 TL arasında nakit desteği sağlamakta. Ancak Aile Bakanlığı 1250 TL destek ödemesini hangi hafta yapacak?

Aile Destek Programından yararlanmayı bekleyen vatandaşların gözleri aralık ayına yöneldi. Kasım ayında ödemeleri Kasım ayının ilk haftası yapan Aile Destek Programı ödemelerini tekrardan Aralık ayının ilk haftası yapacak olduğu biliniyor.

Aile Destek Programı, dar gelire sahip vatandaşların, Haziran 2022- Mayıs 2023 döneminde en fazla 1 senelik süreyşe hane içindeki kişi başına düşmekte olan gelirin tutarına kıyas ile dört farklı gelir aralığı yer alıyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NEREDEN GERÇEKLEŞTİRİLİYOR?

Aile Destek Programı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar e-Devlet sitesi üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamı ile beraber Sosyal Yardımlaşma ile Dayanışma Vakfında yapılabiliyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELESİ VATANDAŞLARIN HESAPLARINA NE ZAMAN DÜŞECEK?

Aile Destek Ödemesi Kasım ayının ilk haftası hesaplara düşmeye başlamıştı. Aralık ayının da ilk haftasında Aile Destek Ödemelerinin yapılması öngörülmekte.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI ŞUNLARDIR;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Maaşlara Beklenen Ek Zam Geldi mi? İşte Son Gelişmeler ve Şok Edici Detaylar! Maaşlara Beklenen Ek Zam Geldi mi? İşte Son Gelişmeler ve Şok Edici Detaylar!

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde noter, muhtar veya memur olarak çalışan ya da  yurtdışında çalışan yurtdışı borçlanmış, özel sandıklar kapmasında olan vatandaş ile vatandaşların bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeden geçecektir.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE KADAR OLACAK?

Hak sahibi hanlere sağlanan destek tutarları, hanedeki kişi başına düşmekte olan aylık gelirin de dahil olmuş olduğu gelir aralıklarına göre verilmekte. Yani aşşağıdaki şekilde kişi başına düşmekte olan gelir tutar aralıklarıyla ödemeler yapılacaktır;

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı - Aylık Destek Tutarı

450 TL ve altı: 1.250 TL

450 TL üzeri -911,15 TL ve altı: 1.100 TL

911,15 TL üzeri- 1372,30 TL ve altı: 950 TL

1372,30 TL üzeri -1833,45 TL az: 850 TL

Editör: Fikret İMAMOĞLU