Adana'da yaşayan vatandaşlar, su faturaları konusunda rahat bir nefes alabilirler. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın açıklamasına göre, su faturaları iki ay boyunca indirimli ödenecek. İşte detaylar:
Adana'da Su Faturaları İndirimli Ödenecek
Deprem sonrası Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, vatandaşların su faturaları konusunda yaşadığı sorunlara çözüm getirmek için bir karar aldı. Yapılan açıklamaya göre, su faturaları iki ay boyunca yüzde 50 indirimli ödenebilecek. Bu uygulama, Adana sınırları içerisinde ikamet eden tüm vatandaşlar için geçerli olacak.
Belediye Başkanı Zeydan Karalar Konuyla İlgili Açıklama Yaptı
Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye meclisi tarafından yapılan bu kararın, vatandaşların yaşadığı sorunlara bir çözüm getireceğini ifade etti. Karalar, "Su parasını almamak, borcu affetmek gibi bir yetkimiz yok. Daha önce afet döneminde su ücretlerini aşağıya çekmiştik. Böyle bir yetkimiz mevcut. Belediye meclisimizde inşallah bunu geçireceğiz. İki ay süreyle su kullanımı bedelini yüzde 50 indireceğiz" dedi.
Adana'da Yaşayanlar İki Ay Boyunca Su Faturalarında İndirimli Ödeme Yapacak
Adana'da yaşayan vatandaşlar, bu karar sayesinde iki ay boyunca su faturalarını yarı yarıya indirimli ödeyebilecekler. Bu uygulama, vatandaşların su faturaları konusunda yaşadıkları zorlukları bir nebze olsun hafifletecek.
Sonuç olarak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın bu kararı, Adana'da yaşayan vatandaşların su faturaları konusunda rahat bir nefes almalarını sağlayacak. İki ay boyunca yüzde 50 indirimli ödeme yapılacak olan su faturaları, vatandaşların bütçelerine de katkı sağlayacak.